Η υποδοχή της Αγίας Εικόνας της Ελεούσας στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, το απόγευμα η ενορία του Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας με την προσωνυμία «Ελεούσα» που μετέφεραν πιστοί από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου στην νότια είσοδο της πόλης στον Άγιο Νικάνορα.

Εκεί πλήθος λαού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Αθανασίου παρουσίας πλειάδας Ιερέων, του Δημάρχου Βοΐου των τοπικών αρχών και την Φιλαρμονική συνόδευσαν την εικόνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου με θέμα την προσφορά της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος. «Η έλευση Της προφητεύτηκε από την Παλαιά Διαθήκη και η ύπαρξή της αποτέλεσε διόρθωση της πτώσεως της Εύας στον επίγειο Παράδεισο.»

Ο π. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο διάλογο της Παναγίας με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκατάθεση της άσπιλης κόρης της Ναζαρέτ στο σχέδιο του Θεού.

Μετά την ομιλία ακολούθησε η βράβευση του συμπατριώτη και ενορίτη μας κ. Αναστασίου Δάρδα από τον Μητροπολίτη κ. κ. Αθανάσιο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την 50 έτη πνευματικής διακονίας του, στη Μητρόπολη στο πλευρό όλων των Μητροπολιτών Αντωνίου, Παύλου και Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος του απένειμε το Σταυρό της Μητροπόλεως.

Ο κ. Αναστάσιος Δάρδας εκφώνησε λόγο ευχαριστίας για την τιμή που του έγινε όπου ευχαρίστησε τους γονείς, τη γυναίκα του, τα παιδιά του, του διδασκάλους του και όλους του ενορίτες κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον παιδικό του φίλο π. Νέστορα.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκε από τον κ. Δάρδα σε όλο το εκκλησίασμα ανα μνηστικό όπου περιείχε και ένα ιαμβικό επίγραμμα για τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Αθανάσιο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενταετίας από την αρχιερατεία του καθώς και κέρασμα.

Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.