Ραδιόφωνο

Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

“Ορθοδοξία και Παράδοση”

Για να ακούσετε ζωντανά πατήστε πάνω στα εικονίδια:

                 

Λίγα λόγια για το Ρ/Φ Σταθμό μας…

Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

 Αρχικά φιλοξενηθήκαμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4».

 Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ενορία μας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός – κτίσματα) έχουν γίνει από τον Ιερέα π. Βασίλειο και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας με την οικονομική συμπαράσταση των φίλων της Ραδιοφωνίας.

 Μέχρι σήμερα, ως ερασιτέχνες εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν περάσει περισσότερα από 150 άτομα. Μεγάλοι,  νέοι αλλά και παιδιά.

 Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM. Η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, στο Νομό Γρεβενών και στο Νομό Καστοριάς, και ακούγεται από συμβατικά ραδιόφωνα. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 ακούγεται παγκοσμίως με τη χρήση του internet.

Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή ακόμη εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους. Αγαπούν τον συνάνθρωπο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.

 Καθημερινά μας τηλεφωνούν, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο,  ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.