Ραδιόφωνο

Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

“Ορθοδοξία και Παράδοση”

Για να ακούσετε ζωντανά πατήστε πάνω στα εικονίδια:

                 

Λίγα λόγια για το Ρ/Φ Σταθμό μας…

Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

 Αρχικά φιλοξενηθήκαμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4».

 Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ενορία μας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός – κτίσματα) έχουν γίνει από τον Ιερέα π. Βασίλειο και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας με την οικονομική συμπαράσταση των φίλων της Ραδιοφωνίας.

 Μέχρι σήμερα, ως ερασιτέχνες εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν περάσει περισσότερα από 150 άτομα. Μεγάλοι,  νέοι αλλά και παιδιά.

 Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM. Η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, στο Νομό Γρεβενών και στο Νομό Καστοριάς, και ακούγεται από συμβατικά ραδιόφωνα. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 ακούγεται παγκοσμίως με τη χρήση του internet.

Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή ακόμη εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους. Αγαπούν τον συνάνθρωπο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.

 Καθημερινά μας τηλεφωνούν, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο,  ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.

25 χρονια.jpg2 25 χρονια

Με τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του πρώην Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Αντωνίου, πριν 25 χρόνια, στις 11 Αυγούστου 1989, ξεκίνησε τη λειτουργία του και συνεχίζει με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Παύλου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» στους 103 ΜΗz στα FM.
Αυτές τις 9.130 ημέρες, με περισσότερες από 218.760 ώρες λειτουργίας, εργάστηκαν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς περισσότεροι από 170 συμπολίτες μας και φίλοι της ραδιοφωνίας. Όλοι αυτοί προσέφεραν από τον χρόνο τους, από τις γνώσεις τους, από την ξεκούρασή τους, από τις οικονομίες τους, για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, τον υπερήλικα, τον άρρωστο, τη νοικοκυρά, τον εργαζόμενο, το μαθητή, τον απομακρυσμένο στα πέρατα της γης.
Το οικονομικό κόστος όλων αυτών των ετών, για πομπούς, radio link, εξοπλισμό ραδιοθαλάμων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κασέτες, CD, DVD κ.λ.π., το οποίο, μέχρι σήμερα, πέρασε τα 152.000 ΕΥΡΩ (51.832.000 δραχμές), το βάσταξαν οι πολλοί φίλοι της ραδιοφωνίας.
Το εκκλησιαστικό, πνευματικό, εθνικό, κοινωνικό, παιδαγωγικό έργο του ραδιοφωνικού σταθμού είναι πραγματικά μεγάλο. Βοήθησε πολλούς. Το βεβαιώνουν οι ευχαριστίες πάμπολλων ακροατών απ’ την πόλη μας, την γύρω περιοχή, και τον κόσμο ολόκληρο, μέχρι τα πέρατα της γης, (λόγω της συνδέσεώς μας στο Διαδίκτυο) μέχρις εκεί όπου ακούγεται η φωνή του σταθμού.
Άπειρες ευχαριστίες πρέπει να αναπέμπουμε διαρκώς στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας, για τη συνεχή λειτουργία της ραδιοφωνίας όλα αυτά τα χρόνια.
Πολλές ευχαριστίες χρεωστούμε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Παύλο, για την όλη πνευματική και ηθική συμπαράσταση που προσφέρει, ώστε να συνεχισθεί αυτή η πνευματική προσπάθεια.
Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε όλοι μας, σ’ όλους εκείνους που εργάσθηκαν και εργάζονται, για την εύρυθμη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού.
Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη οφείλουμε και σ’ όλους εκείνους, που βάσταξαν το οικονομικό βάρος όλων αυτών των ετών. Να τους ευλογεί ο Θεός.
Οι ραδιοφωνικοί θάλαμοι, όπου γίνεται η παραγωγή των διαφόρων εκπομπών, βρίσκονται στο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, το οποίο είναι ευγενική προσφορά των αειμνήστων ευεργετών της Σιάτιστας, Νικολάου και Αικατερίνης Τύρνα.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους ραδιοθαλάμους του Ρ/Φ σταθμού και να δείτε το έργο που επιτελείται.
Είναι ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, να πείτε ένα καλό λόγο σ’ όλους αυτούς που εργάζονται εκεί.
Να ευχαριστήσετε και να δοξάσετε τον Θεό, για όλα όσα έχει ευλογήσει να γίνουν.

Από τη Διεύθυνση της Ραδιοφωνίας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»