Η υποδοχή της Αγίας Εικόνας Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2023, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε με θρησκευτικό ενθουσιασμό την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης της Σιάτιστας, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο, με τη συνοδεία των Ιερέων της πόλης μας, εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου, κατευθύνθηκαν όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να την προσκυνήσουν. Στη συνέχεια εψάλη ο δεύτερος Κατανυκτικός εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου Κληρικός Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας.

Από την επομένη θα την περιφέρουν οι Ιερείς της Ενορίας σε όλα τα σπίτια της Ενορίας για τον αγιασμό και την ευλογία τους. Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.