Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εόρτασε πανηγυρικά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου και η είσοδος στον νέο ενιαυτό της Χρηστότητος του Κυρίου. Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου. Παρόντες ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος και οι Ιερείς π. Νέστορας και π. Προκόπιος, συμπροσευχομένων πολλών πιστών οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό Ιεράρχη της Εκκλησίας.

Μετά το τέλος του Εσπερινού τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά και ευλογημένη».

H βασιλόπιττα, «έκρυβε» δέκα φλουριά, και όσοι βρήκαν το φλουρί έλαβαν από ένα βιβλίο, ως συμβολικό δώρο από την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου  και ανεγνώσθει η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου, επί τη 1η του Νέου έτους 2023. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ευλογία του νέου έτους 2023.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2023.

Η Ιερείς της Ενορίας και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι εύχονται σε όλους τους ενορίτες, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.