Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου και την είσοδος στο νέο ενιαυτό της Χρηστότητος του Κυρίου. Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιερέας Νέστορας Γκουρομίσιος τέλεσε την καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας.

Τελειώνοντας, ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά και ευλογημένη».

H βασιλόπιττα, «έκρυβε» φλουριά και όσοι βρήκαν το φλουρί έλαβαν από ένα βιβλίο, ως συμβολικό δώρο από την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2021, εορτάσθηκε με λαμπρότητα  η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος, η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η είσοδος εις τον νέον ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τον π. Νέστορα.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2018.

Η Ιερείς της Ενορίας και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι εύχονται σε όλους τους ενορίτες, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.