Ραδιόφωνο

Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

“Ορθοδοξία και Παράδοση”

Για να ακούσετε ζωντανά πατήστε πάνω στα εικονίδια:

  Newradio


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτήριο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός). Όλα έχουν δημιουργηθεί από τον Διευθυντή του σταθμού Ιερέα π. Βασίλειο Λ. Βασιλείου και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την οικονομική συμπαράσταση πολλών φίλων της Ραδιοφωνίας.
Αρχικά η όλη προσπάθεια φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Κ. Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4».
Μέχρι σήμερα, ως εθελοντές, οι διάφοροι συνεργάτες, τεχνικοί, εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν φθάσει τα 175 άτομα. Μεγάλοι, νέοι, ακόμη και παιδιά.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας, «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM στο νομό Κοζάνης.
Στην αρχή ξεκινήσαμε με ένα πομπό των 120 Watt. Το 1992 πήραμε ένα Linear FM 250 Watt, ενώ το 1998 αποκτήσαμε ένα άλλο Linear FM 500 Watt, καινούργια δίπολα στην κεραία και με την επάνδρωση του studio με υπολογιστές η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, και σε περιοχές του Νομού Γρεβενών και Νομού Καστοριάς,. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 προχωρήσαμε και στην δημιουργία ιστοσελίδας της ενορίας μας του Αγίου Νικολάου, με εκπομπή και του ραδιοφωνικού μας σταθμού, με αποτέλεσμα να ακούγεται και παγκοσμίως με τη χρήση του internet.
Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή συνεχίζουν να εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους, ακόμη και ενισχύουν οι ίδιοι οικονομικώς την όλη προσπάθεια. Αγαπούν τον συνάνθρωπο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.
Καθημερινά μας τηλεφωνούν ή μας γράφουν e-mails από ολόκληρο τον κόσμο, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο, ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.
Το οικονομικό κόστος, όλα αυτά τα χρόνια, το κάλυψαν αποκλειστικά οι πάρα πολλοί φίλοι ακροατές της Ραδιοφωνίας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Έσοδα άλλα δεν υπάρχουν, επειδή ουδέποτε εκπέμφθηκε κάποια διαφήμιση.

Ο Διευθυντής της Ρ/Φ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
(†) Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

 

33 ΧΡΟΝΙΑ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

103 ΜΗz FM

32 χρόνια ραδιοφωνία αφίσα 2021 - 1

32  ΧΡΟΝΙΑ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

103 ΜΗz FM

Με τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του πρώην Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρού Αντωνίου, πριν 33 χρόνια, στις 11 Αυγούστου 1989, ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» στους 103 ΜΗz στα FM, και συνεχίζει με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Αθανασίου.

Αυτές τις 12.045 ημέρες, με περισσότερες από 289.020 ώρες λειτουργίας, εργάστηκαν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς περισσότεροι από 213 συμπολίτες μας και φίλοι της ραδιοφωνίας. Όλοι αυτοί προσέφεραν από τον χρόνο τους, από τις γνώσεις τους, από την ξεκούρασή τους, από τις οικονομίες τους, για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, τον υπερήλικα, τον άρρωστο, τη νοικοκυρά, τον εργαζόμενο, το μαθητή, τον ξενιτεμένο συντοπίτη μας σ’ ολόκληρη τη γη.

Το οικονομικό κόστος όλων αυτών των ετών, για πομπούς, εξοπλισμό ραδιοθαλάμων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κασέτες, CD, DVD, βλάβες, συνδρομές στο διαδίκτυο κ.λ.π., το οποίο, μέχρι σήμερα, έφθασε τα 237.913 ΕΥΡΩ (81.039.333 δραχμές), το βάσταξε η αγάπη και η φιλοτιμία των πολλών φίλων της ραδιοφωνίας.

Το πνευματικό, εθνικό, κοινωνικό, παιδαγωγικό έργο του ραδιοφωνικού σταθμού είναι πραγματικά μεγάλο. Βοήθησε και βοηθά πολλούς. Το βεβαιώνουν οι ευχαριστίες πάμπολλων ακροατών απ’ την πόλη μας, από την γύρω περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο, μέχρι τα πέρατα της γης, (λόγω της συνδέσεώς μας στο διαδίκτυο – INTERNET siatistaagiosnikolaos.gr) μέχρις εκεί όπου ακούγεται η φωνή του σταθμού.

Άπειρες ευχαριστίες πρέπει να αναπέμπουμε διαρκώς στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας, για τη αδιάλειπτη λειτουργία της ραδιοφωνίας όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλές ευχαριστίες χρεωστούμε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Αθανάσιο, για την όλη πνευματική και ηθική συμπαράσταση που προσφέρει, ώστε να συνεχισθεί αυτή η πνευματική και εθνική προσπάθεια.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε όλοι μας, σ’ όλους εκείνους που εργάσθηκαν και εργάζονται, για την καλή και εύρυθμη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, από τους μεγάλους μέχρι και τα μικρά παιδιά, που πρόσχαρα γίνονται οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας.

Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη οφείλουμε και σ’ όλους εκείνους, που βάσταξαν το οικονομικό βάρος όλων αυτών των ετών. Να τους ευλογεί ο Θεός και να τους ανταποδώσει την αγάπη τους και την προθυμία τους, και στον παρόντα και στον μέλλοντα αιώνα.

Οι ραδιοφωνικοί θάλαμοι, όπου γίνεται η παραγωγή των διαφόρων εκπομπών, βρίσκονται στο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, το οποίο είναι ευγενική προσφορά των αειμνήστων ευεργετών της Σιάτιστας Νικολάου και Αικατερίνης Τύρνα.

Μπορείτε να επισκέπτεσθε τους ραδιοθαλάμους και να βλέπετε το όλο έργο.

Ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης είναι να πείτε ένα καλό λόγο, ένα ζεστό ευχαριστώ, σ’ όλους αυτούς που εργάσθηκαν και εργάζονται στον χώρο αυτόν. Επί πλέον μην λησμονείτε να προσεύχεσθε γι’ αυτούς, ώστε να τους φωτίζει και να τους ενδυναμώνει ο Άγιος Τριαδικός Θεός.

Τέλος, να ευχαριστούμε διαρκώς και να δοξάζουμε τον Άγιο Θεό, για όλα όσα έχει ευλογήσει και ευλογεί να γίνονται όλα αυτά τα 33 χρόνια.

 

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ρ/Σ
«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

 

Μπορείτε να βρείτε τη ραδιοφωνία

«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

στα FM 103 Mhz και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: www.siatistaagiosnikolaos.gr