Ραδιόφωνο

Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

“Ορθοδοξία και Παράδοση”

Για να ακούσετε ζωντανά πατήστε πάνω στα εικονίδια:

  Newradio


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτήριο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός). Όλα έχουν δημιουργηθεί από τον Διευθυντή του σταθμού Ιερέα π. Βασίλειο Λ. Βασιλείου και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την οικονομική συμπαράσταση πολλών φίλων της Ραδιοφωνίας.
Αρχικά η όλη προσπάθεια φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Κ. Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4».
Μέχρι σήμερα, ως εθελοντές, οι διάφοροι συνεργάτες, τεχνικοί, εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν φθάσει τα 175 άτομα. Μεγάλοι, νέοι, ακόμη και παιδιά.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας, «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM στο νομό Κοζάνης.
Στην αρχή ξεκινήσαμε με ένα πομπό των 120 Watt. Το 1992 πήραμε ένα Linear FM 250 Watt, ενώ το 1998 αποκτήσαμε ένα άλλο Linear FM 500 Watt, καινούργια δίπολα στην κεραία και με την επάνδρωση του studio με υπολογιστές η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, και σε περιοχές του Νομού Γρεβενών και Νομού Καστοριάς,. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 προχωρήσαμε και στην δημιουργία ιστοσελίδας της ενορίας μας του Αγίου Νικολάου, με εκπομπή και του ραδιοφωνικού μας σταθμού, με αποτέλεσμα να ακούγεται και παγκοσμίως με τη χρήση του internet.
Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή συνεχίζουν να εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους, ακόμη και ενισχύουν οι ίδιοι οικονομικώς την όλη προσπάθεια. Αγαπούν τον συνάνθρωπο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.
Καθημερινά μας τηλεφωνούν ή μας γράφουν e-mails από ολόκληρο τον κόσμο, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο, ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.
Το οικονομικό κόστος, όλα αυτά τα χρόνια, το κάλυψαν αποκλειστικά οι πάρα πολλοί φίλοι ακροατές της Ραδιοφωνίας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Έσοδα άλλα δεν υπάρχουν, επειδή ουδέποτε εκπέμφθηκε κάποια διαφήμιση.

Ο Διευθυντής της Ρ/Φ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

ΑΦΙΣΑ

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός

«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης συμπληρώνει

28 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

(1989 – 2017)

 

Τα 28 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η Ραδιοφωνία «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα στα ερτζιανά την 11η Αυγούστου του 1989.

Από πολλούς το εγχείρημα χαρακτηρίστηκε παράτολμο… και ίσως να είχαν δίκαιο, βλέποντας τα γεγονότα με κοσμικά μόνο κριτήρια.

Η Ραδιοφωνία «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», όμως, είχε και έχει ως σκοπό και στόχο τη μετάδοση του Λόγου του Θεού και την προβολή της υγιούς ελληνικής τοπικής παραδόσεως. Να γίνει το φως στα πυκνά σκοτάδια των καιρών μας. Και επί 28 χρόνια, αυτό προσπαθεί. Να παραμείνει η ελπίδα στην εποχή του χάους, στα δύσκολα τούτα χρόνια.

Στα 28 αυτά χρόνια εργάστηκαν με όρεξη, αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, 180 συμπολίτες μας και φίλοι της ραδιοφωνίας.

Όλοι αυτοί πρόσφεραν από τον χρόνο τους, από τις γνώσεις τους, από την ξεκούρασή τους, από τις οικονομίες τους, για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, τον υπερήλικα, τον άρρωστο, τη νοικοκυρά, τον εργαζόμενο, το μαθητή, τον πιο απομακρυσμένο έλληνα σ’ ολόκληρη τη γη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, από το 2008, μέσω Διαδικτύου, ακούγεται σ’ όλη την Ελλάδα και σε κάθε γωνιά της υδρογείου.

Ας ευχαριστούμε, λοιπόν, και ας δοξάζουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, για όλα όσα ευλογεί και γίνονται.          

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, αλλά και τις προσευχές όλων των ακροατών μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια, ελπίζοντας στον Θεό, πως η προσφορά μας η οποία ξεκινάει μέσα από την ψυχή φτάνει μέχρι ψηλά στον ουρανό, όχι σαν απλό ραδιοφωνικό κύμα, αλλά σαν ελπίδα ζωής αιωνίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αγαπητούς μας ακροατές και όλους εκείνους που μας ενισχύουν ηθικά και οικονομικά. Μας δίνουν πολύ κουράγιο, για να συνεχίσουμε!

Ευχόμαστε ώστε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ανταποδίδει πλούσιες τις ευλογίες Του σε όλους!

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ρ/Σ
«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Μπορείτε να βρείτε τη ραδιοφωνία

«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

στα FM 103 Mhz και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: www.siatistaagiosnikolaos.gr