Ενοριακό Παντοπωλείο

pantopwleio

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ιανουάριος 2012

Αγαπητοί μου ενορίτες,

Είναι σε όλους γνωστή η οικονομική κρίση που διανύουμε ως ελλαδική κοινωνία. Για κάποιες οικογένειες η κατάσταση αυτή είναι πολύ δύσκολη μέχρι και αφόρητη. Δεν είναι καιρός να αναλύσουμε τα αίτια. Είναι ώρα να απαλύνουμε αυτή την κατάσταση.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας δραστηριοποιείται από χρόνια, βοηθώντας ανθρώπους και οικογένειες που πάσχουν ποικιλοτρόπως.

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε μία προσπάθεια, για την αντιμετώπιση της προκείμενης οικονομικής δυσπραγίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών στην περιοχή της Γεράνειας, τοποθετήθηκαν κάποια κιβώτια – καρότσια στα σουπερμάρκετ, με σκοπό να συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν στις άπορες οικογένειες.

Ο καθένας που πηγαίνει σ’ αυτά τα καταστήματα να ψωνίσει, αν θέλει και αν ευκολύνεται, ας αφήνει ένα τρόφιμο ή άλλο είδος στο καλάθι. Έτσι όλοι μαζί θα σηκώσουμε το βάρος των δυσκολεμένων οικογενειών.

Ο απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους χριστιανούς της Γαλατίας λέει τα εξής: «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». (Γαλ. Στ΄ 2)  Βοηθείστε ο ένας τον άλλο, κι έτσι θα τηρείτε τον νόμο του Χριστού.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε όλους εκείνους που υποφέρουν, παρακαλούμε όλους σας, να ενημερώνετε την Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, με σκοπό να τους συνδράμουμε, όσο μπορούμε περισσότερο.

Επιτροπή Φιλοπτώχου Ταμείου

Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

 ——————————————————————————————

Από 23 Ιανουαρίου 2012 μέχρι

2 Ιουνίου 2023

η Ενορία πρόσφερε

σε 2.051 περιπτώσεις

22.137 κιλά ειδών διατροφής

———————————————————————————————-

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ - Αντίγραφο

Ενοριακό Παντοπωλείο 2