Τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρος πανηγύρισε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα.

Την Δευτέρα το απόγευμα 8 Μαΐου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και  Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιο συλλειτουργώντας με τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο και τους Ιερείς π. Νέστορα και π. Προκόπιο. Κατά την διάρκεια της πανήγυρης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Χριστοφόρου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Αθανάσιος για τον Προφήτη Ησαΐα. Που μπορείτε να ακούσετε σε επανάληψη το κήρυγμα του, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 9:30 το πρωί από τους 103MHZ στα FM και μέσα από το διαδίκτυο siatistaagiosnikolaos.gr

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Αρτοκλασία των οδηγών. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή προσέφερε στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν στον καθαρισμό του Ιερού Ναού, των εξωτερικών χώρων και του άλσους. Ας προσέχουμε όλοι μας, όσο είναι δυνατόν, να διατηρούμε όλους αυτούς τους χώρους καθαρούς και ευπρεπισμένους.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.