Τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρος, τίμησε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, χτισμένο σε υψόμετρο 945 μέτρα δυτικά της Γεράνειας, στη Σιάτιστα.

Την Κυριακή το απόγευμα την 8η Μαΐου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Νέστορα και π. Προκόπιο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και  Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου συλλειτουργώντας με τους Ιερείς π. Νέστορα και π. Προκόπιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στους διαδρόμους του άλσους και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή προσέφερε στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν στον καθαρισμό του Ιερού Ναού, των εξωτερικών χώρων και του άλσους. Ας προσέχουμε όλοι μας, όσο είναι δυνατόν, να διατηρούμε όλους αυτούς τους χώρους καθαρούς και ευπρεπισμένους. Είναι σεβασμός στη φύση, που είναι δώρο του Θεού, είναι σεβασμός στον Θεό!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.