Πάσχα στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με πανηγυρική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Προ της ενάρξεως της ακολουθίας της Αναστάσιμης Πανυχίδος, πραγματοποιήθηκε η Επίσημος Υποδοχή του Αγίου Φωτός στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το οποίο μετέφερε ο κ. Χρήστος Καρανάσιος. 

Αφού εψάλη ο κανόνας «Κύματι θαλάσσης» στη συνέχεια διαβάστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νέστορα η Εγκύκλιος του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου

Πλήθος πιστών προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες στα χέρια να λάβουν το αναστάσιμο ανέσπερο Φως από τις λαμπάδες των Ιερέων μας, το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, στα Ιεροσόλυμα. Στη συνέχεια οι Ιερείς μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή έδωσαν τιμητικά και ως ευλογία το Λάβαρο της Αναστάσεως στους Εθελοντές και τις Εθελόντριες της Ενορίας για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Όπως κάθε χρόνο, η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου της Αναστάσεως και η χαρμόσυνη υμνωδία του «Χριστός ανέστη εκ νεκρών» έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Μετά το τέλος Πανηγυρικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς της Ενορίας μοίρασαν ως ευλογία στον κόσμο μαζί με το αντίδερο και από ένα κόκκινο αυγό.

«Χριστός Ἀνέστη»!!!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.