Πάσχα στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Μακαριστέ πατέρα Βασίλειε, πρέσβευε για τα πνευματικά σου παιδιά να συνεχίσουν το έργο που εσύ ξεκίνησες με φρόνημα ταπείνωσης, αγάπης και προσευχής.

«Πατέρα» μας, ευχαριστούμε που μας έδειξες τον δρόμο της θυσίας και της προσφοράς!

Όπως κάθε χρόνο στην Ενορία μας, δίνεται το Λάβαρο της Αναστάσεως τιμητικά σε κάποιον ευεργέτη της Ενορίας. Φέτος, μετά την εκδημία του πατρός Βασιλείου, ο πατέρας Νέστορας μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή έδωσαν το λάβαρο στην πρεσβυτέρα Σταυρούλα Βασιλείου.

Ο πατέρας Βασίλειος ήταν ένας ακέραιος αγωνιστής για μία Ορθόδοξη Εκκλησία σύμφωνα με τις ευαγγελικές εντολές. Όσοι ήμασταν κοντά του βλέπαμε έναν άνθρωπο ασκητικό μεν, αλλά με ανήσυχο πνεύμα, τολμηρό και πρωτοπόρο σε έργα αγάπης. Άνθρωπος με ταπεινό φρόνημα γεμάτο πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού. Έναν ακούραστο εργάτη της Εκκλησίας Του. Έναν πραγματικό ποιμένα, γενναιόδωρο και ελεήμονα. Έναν Ιερέα πλούσιο με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

«Αιωνία σου η μνήμη»!

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Με την  έναρξη της ακολουθίας της Αναστάσιμης Πανυχίδος, εψάλη ο κανών του όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου, «Κύματι θαλάσσης». Στη συνέχεια διαβάστηκε η εγκύκλιος του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου της Αναστάσεως και η χαρμόσυνη υμνωδία του «Χριστός ανέστη εκ νεκρών» έλαβαν χώρα στον στολισμένο προαύλιο του Ναού.

Μετά το τέλος Πανηγυρικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας της Ενορίας μοίρασε ως ευλογία στον κόσμο μαζί με το αντίδερο και από ένα κόκκινο αυγό.

«Χριστός Ἀνέστη»!!!  

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.