Μεγάλη Εβδομάδα στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, ημέρα πένθους για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, καθώς η ανθρώπινη φύση του Χριστού πεθαίνει.

Ο Δημιουργός του κόσμου, ως άνθρωπος, κρεμασμένος πάνω στον Σταυρό, περιμένει να εκπληρωθεί και η πιο μικρή προφητεία, που έχει ειπωθεί, εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια πριν.

Οι Μεγάλες Ώρες, που ψάλλονται στις εκκλησιές το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέσα από τροπάρια, ψαλμούς, Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα, μας παρουσιάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, κατά την διάρκεια της ιερής ακολουθίας, ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα εγκώμια στον νεκρό Ιησού Χριστό.

Η περιφορά του Επιταφίου έγινε στο προαύλιο χώρου του Ναού.

Μεγάλη Πέμπτη, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Η θλιβερότερη ημέρα στην ιστορία της ανθρωπότητος, καθώς ο υπερόπτης άνθρωπος, κατά την τελευταία μέρα της ζωής του Θεανθρώπου, δείχνει όλη την κακία του.

Τα τροπάρια της ημέρας περιγράφουν με τραγικότατο τρόπο τους εμπαιγμούς, τα χτυπήματα, τις ύβρεις, τους χλευασμούς και τέλος τη σταύρωσή Του. Τα δώδεκα Ευαγγέλια διάβασε ο Ιερέας της Ενορίας ο π. Νέστορας.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.