Κυριακή των Βαΐων στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στον λαμπροστολισμένο με Βάϊα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Την παραμονή της Κυριακής των Βαΐων προ της απολύσεως του εσπερινού, ο Ιερέας του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νέστωρ διάβασε την ευχή για την ευλογία των βαΐων.

Η Εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι του Μικροκάστρου θα συνεχίσει να παραμένει εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

Το απόγευμα της Κυριακής εψάλει ο όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου, ο οποίος στο τέλος απήυθυνε λόγο Θεού προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα. «Αναφέρθηκε στον Πάγκαλο Ιωσήφ που αρνήθηκε να ενδώσει στις πονηρές επιθυμίες της γυναίκας του Πετεφρή αποτελώντας προτύπωση στο προσώπου του Ιησού Χριστού και παράδειγμα αρετής για όλους μας. Έκανε λόγω και για την «ξυρανθείσα συκή» η οποία αμέσως ξεράθηκε στην εντολή του Χριστού προκαλώντας την κατάπληξη των μαθητών του, και προτρέπωντάς μας να αναπτύξουμε τις αρετές προκειμένου να παρουσιάσουμε στον Σταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο και Θεό μας».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.