Οι Β΄χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν οι Β΄ Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλε τους χαιρετισμούς μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας του Μικροκάστρου, που φιλοξενείται στην ενορία καθ’ όλη τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στο τέλος της ακολουθίας των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο Θεού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσευχόμαστε στη Θεοτόκο. Να την παρακαλούμε και να την ευχαριστούμε για όλες τις ευλογίες που μας χορηγεί. Να γονατίζουμε την ψυχή μας με ταπείνωση, δέος και ευλάβεια, με την πεποίθηση ότι είμαστε ταπεινοί δούλοι του Υιού Της και δικοί της και Εκείνη ποτέ δε θα μας αφήσει, αλλά θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και τους πειρασμούς λεβέντικα και παλικαρίσια. Σύστησε να Της απευθύνουμε τους Χαιρετισμούς καθημερινά, τους οποίους λαμβάνει η Παναγία και κερδίζουμε τον Παράδεισο.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.