Εξόδιος ακολουθία του Πρωτοπρεσβύτερου Ιερέα Βασίλειου Λ. Βασιλείου προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στις 19 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερου Ιερέως Βασιλείου Λ. Βασιλείου. 

Στις 12:30 η νεκροφόρα συναντήθηκε στην περιοχή της Μπάρας – Σιάτιστας με αυτοκίνητα από τη Σιάτιστα που συνόδευσαν το σεπτό σκήνωμα μέχρι το ναό.

Με την είσοδο του στον Ιερό Ναό ξεκίνησε η ανάγνωση των Ιερών Ευαγγελιών από τους Ιερείς.

Στις 2 η ώρα ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας μίλησε για τη μορφή και το έργο του πατρός Βασιλείου.

Ακολούθησαν οι Επικήδειοι Λόγοι:

Ο κ. Φίλιος Γεώργιος, πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας με το γλαφυρό του λόγο παρουσίασε το πολύπλευρο έργο του σεβαστού πατρός.

Ο πατήρ Νέστορας Γκουρομίσιος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και για πολλά χρόνια συλλειτουργός και συνεργάτης του μακαριστού πατρός, ανέγνωσε το ψήφισμα της Εκκλησιαστικής επιτροπής, για την Εκδημία του Ιερέως.

Εκ μέρους των πνευματικών τέκνων και των συνεργατών του πατρός Βασιλείου, μίλησε η κ. Ώττα Ευφημία.

Τους νέους του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, εκπροσώπησαν η κ. Σβώλη Περιστέρα και η κ. Λογδανίδου Δήμητρα.

Την σεμνή τελετή έκλεισε ο συγκινητικός λόγος της αγαπητής μας Πρεσβυτέρας κ. Σταυρούλας Βασιλείου.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, ακολούθησε ο ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματος στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, πίσω από το Ιερό, σύμφωνα με την επιθυμία του αγαπητού πατρός.   

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Να έχουμε την ευχή του και να πρεσβεύει πάντοτε για όλους μας.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.