Ἑόρτασε τόν Ἅγιο Νέστορα ἡ Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιατίστης.

Σε κλίμα πανηγυρικό εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Νέστορος, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020. Στην ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εορταζόμενος ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νέστωρ Γκουρομίσιος.

Την 26 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα, εψάλη ο εσπερινός του Αγίου Νέστορος και σήμερα το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιο. Συλλειτουργοί ήταν ο εορταζόμενος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νέστωρ, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου, ο Ιερέας π. Προκόπιος Διδίλης και ο Διάκονος Αριστείδης.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Αθανάσιος μίλησε σχετικά με τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Νέστορος, ο οποίος όντας μαθητής του Αγίου Δημητρίου, που ήταν φυλακισμένος, πήγε και του ζήτησε την ευχή, του για να αντιμετωπίσει τον βλάσφημο Λιαίο. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του, πήγε στο αμφιθέατρο, πάλεψε με το Λιαίο και τον νίκησε. Και συμπέρανε ο Επίσκοπος ότι, είναι μεγάλη ευλογία να παίρνουμε την ευχή των Ιερέων, των κατηχητών μας, των γονέων, ακόμη και των παιδιών μας. Στο τέλος ευχήθηκε τον εορταζόμενο π. Νέστορα.

Εξερχόμενοι όλοι του Ιερού Ναού, έλαβαν κέρασμα, προσφορά του εορταζομένου π. Νέστορος, τον οποίο και ευχήθηκαν

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.