Ἡ ἑορτή τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Εορτάσθηκε με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, με τα υπέροχα τροπάρια και τα παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα και την αρτοκλασία.

Την ημέρα της εορτής εψάλη κατανυκτικά η ακολουθία του όρθρου, και μετά την ασματική δοξολογία, οι Ιερείς της ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας τέλεσαν πανηγυρικά την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ψάλλοντας ο λαός με τους ιεροψάλτες πολλάκις το «Κύριε ελέησον».

Πολλοί ήταν οι χριστιανοί οι οποίοι προσκύνησαν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, και έλαβαν  κλάδους βασιλικού ως ευλογία, από τα χέρια των Ιερέων. Επίσης πολλοί ήταν κι εκείνοι, ηλικιωμένοι και πολλά παιδιά, οι οποίοι κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια η ακολουθία των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο προσέφεραν στην Ενορία μας δύο ευσεβείς πιστοί, επάνω στον  οποίο είναι εναποτεθειμένο τεμάχιο από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η Εικόνα αυτή με τον Τίμιο Σταυρό και το Τίμιο Ξύλο παραμένει στην ενορία μας ως ένα πολύτιμο εκκλησιαστικό και αγιαστικό κειμήλιο.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.