Ἡ Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας γιόρτασε τόν Ἅγιο Νικάνορα τόν θαυματουργό.

Την μνήμη του Οσίου Νικάνορα του Θαυματουργού εόρτασε η Σιάτιστα με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιστορικό, κοιμητηριακό Ιερό Ναό. Ο Ιερός Ναός ευρίσκεται στην είσοδο της πόλεως και φέτος κλείνει τα 311 χρόνια από την ανέγερσή του.

Την παραμονή το απόγευμα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαδόπουλος, οι Ιερείς της Ενορίας ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου, ο πρωτοπρεσβύτερος Νέστωρ Γκουρομίσιος και ο Διάκονος Αριστείδης.  Συμπροσευχομένων πλήθους πολλών πιστών.

Πριν τα τροπάρια των αποστίχων τελέσθηκε η αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος κήρυξε τον θείο λόγο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η περιφορά της Αγίας εικόνος του Αγίου Νικάνορος του Θαυματουργού στον χώρο του κοιμητηρίου και γύρω από τον Ιερό Ναό.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020, εψάλη ο Όρθρος του Αγίου Νικάνορος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο και π. Νέστορα και τον διάκονο Βασίλειο.

Προ του κοινωνικού, ο Πρωτοσύγκελλος π. Εφραίμ ομίλησε σχετικά, για τον Άγιο Νικάνορα και τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.