Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με χειμωνιάτικο καιρό εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στο ομώνυμο εξωκκλήσι, στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Το εξωκκλήσι αυτό χτίστηκε από τον Σιατιστινό ευεργέτη κ. Αλέξιο Λιάκο το έτος 1962.

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 το απόγευμα, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς της ενορίας, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Στη συνέχεια ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού και έκανε μερικά ερμηνευτικά σχόλια επάνω στην παρουσία των δύο προφητών, του Μωυσέως και του Ηλία, οι οποίοι εμφανίσθηκαν συνομιλούντες με τον λάμποντα Ιησού Χριστό.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο καιρός ήταν βροχερός και είχε αρκετό κρύο, στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί πιστοί, οι οποίοι έρχονταν καθ’ όλη την διάρκεια του εσπερινού, μέχρι αργά το βράδυ, για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Το πρωί της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 εψάλη ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία, στο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους δύο Ιερούς Ναούς, και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος, οι Ιερείς της ενορίας ευλόγησαν τα σταφύλια, τα οποία μοιράστηκαν στο τέλος μαζί με το αντίδωρο.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.