Ἡ Πρόοδος τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Την 1η Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, δηλαδή την έξοδο του Τιμίου Σταυρού από το παλάτι (ή κατ’ άλλους από το σκευοφυλάκιο της Μεγάλης Εκκλησίας) στην Πόλη. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Στο ασματικό «Άγιος ο Θεός» της Δοξολογίας του Όρθρου έλαβε χώρα, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η τελετή της περιφοράς του Τιμίου Σταυρού εντός του Ιερού Ναού, και της προσκυνήσεώς του από τους πιστούς.

Σήμερα οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο προσέφεραν στην Ενορία μας δύο ευσεβείς πιστοί, επάνω στον  οποίο είναι εναποτεθειμένο τεμάχιο από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η Εικόνα αυτή με τον Τίμιο Σταυρό και το Τίμιο Ξύλο θα παραμένει στην ενορία μας ως ένα πολύτιμο εκκλησιαστικό και αγιαστικό κειμήλιο.

Οι πιστοί της Ενορίας τους ευχαριστούν από τα βάθη της καρδιάς τους και εύχονται, ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να τους σκέπει και διαφυλάττει από κάθε κακία του πονηρού. 

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη ο αγιασμός της πρώτης του μηνός Αυγούστου.

Οι Ιερείς της Ενορίας εύχονται σε όλους τους ενορίτες, «Καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο» και  «Καλή Παναγιά»

Κάθε ημέρα θα υπάρχει Θεία Λειτουργία σε διαφορετικό εξωκκλήσι και κάθε απόγευμα οι παρακλητικοί κανόνες στην Θεοτόκο θα ψάλλονται κανονικά σε δύο Ιερούς Ναούς.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.