Πρώτη προβολή κινηματογραφική, φέτος το καλοκαίρι 2020, στο αμφιθέατρο του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα

Ανάμεσα απ’ τα δένδρα, κάτω από τ’ αστέρια, στο αμφιθέατρο του Άλσους του Αγίου Χριστοφόρου ξεκινήσαμε γι’ αυτό το καλοκαίρι τις κινηματογραφικές προβολές.

Την Τρίτη 7  Ἰουλίου 2020 προβλήθηκε η ταινία – αφιέρωμα:  «π. Νεόφυτος Σκαρκαλάς, ὁ φιλοκαλικός Γέροντας τῆς Κοζάνης».  (Μέρος πρῶτο)

Ο π. Νεόφυτος (Ναούμ) Σκαρκαλάς ήταν στην Κοζάνη ένας Ιερέας, ο οποίος κοιμήθηκε στις μέρες μας, τον Μάϊο του 2005 και ο οποίος άφησε μνήμη εναρέτου και Αγίου ανδρός. Ήταν ένας Γέροντας, που αγάπησε τον Θεό και τον άνθρωπο, και προσέφερε τον εαυτό του στην διακονία τους.

Κατά την προβολή προσήλθαν αρκετοί ενορίτες, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι και περιμένουν την επόμενη ταινία (Β΄ μέρος), στην οποία ομιλούν πολλά πνευματικά παιδιά του μακαριστού π. Νεοφύτου.

Η Εκκλησία διαχρονικά, σε όλη την περίοδο της ιστορίας της, ανέδειξε αγίους, μάρτυρες, ομολογητές, οσίους, ασκητές, διδασκάλους και ιεραποστόλους. Όλοι αυτοί είναι για εμάς οι οδηγοί στην πνευματική ζωή και τα πρότυπα, ώστε να ομοιάσουμε στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, και καλές και ωφέλιμες κινηματογραφικές ταινίες. Πρώτα ο Θεός, θα είμαστε μαζί στο αμφιθέατρο του Αγίου Χριστοφόρου την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.