Ὅσοι βοηθοῦνται ἀπό τό Κοινωνικό Παντοπωλεῖο τῆς Ἐνορίας τοῦ Ἁγίου Νικολάου εὐχαριστοῦν πολύ ὅλους αὐτούς πού προσφέρουν τρόφιμα.

«ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ»

                                       Σιάτιστα 15 Μαΐου 2020

Πριν από 8 χρόνια ξεκινήσαμε στην Ενορία μας να συγκεντρώνουμε τρόφιμα, για τις οικογένειες που δυσκολεύονται ακόμη και για το καθημερινό τους φαγητό.         

Μέχρι σήμερα, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο έχει προσφέρει περισσότερα από 17.870 κιλά τροφίμων σε 1.742 περιπτώσεις.

Η Ενορία θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ όλους εκείνους, που έχουν προσφέρει αυτά τα τρόφιμα. Ιδιαιτέρως τους ευχαριστούν πολύ περισσότερο, εκείνοι οι οποίοι βοηθήθηκαν.

Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση να συναντιλαμβάνεται κάποιος τις δυσκολίες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Αναδεικνύεται πραγματικά «κοινωνικός άνθρωπος»!

Ο μέγας απόστολος Παύλος, στην Α΄ προς Τιμόθεο (Στ΄ 18) επιστολή του, το διατύπωνε ως εξής: «Οἱ πιστοί χριστιανοί νά ἀγαθοεργοῦν, νά πλουτίζουν σέ καλά ἔργα, νά εἶναι εὐμετάδοτοι καί κοινωνικοί».

Στην Παλαιά Διαθήκη ο σοφός Σολομών γράφει: «Αὐτός πού ἐλεεῖ τόν πτωχό, δανείζει τόν Θεό» (Παροιμ. ΙΘ΄ 17).

Έχοντας αυτά υπ’ όψη, να ενεργούμε πάντοτε με το αίσθημα της εν Χριστώ αγάπης και της φιλανθρωπίας. 

Στην Ενορία μας, έχουμε τοποθετήσει κιβώτια στα διάφορα καταστήματα τροφίμων, για τη συγκέντρωση τροφίμων. Επίσης τοποθετήσαμε κιβώτιο και στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Εκεί, ο καθένας μπορεί να προσφέρει ό, τι του λέει η καρδιά του και όσα αντέχει η οικονομική του κατάσταση. Να δείξουμε και πάλι την φιλοτιμία μας!

Το σύνθημά μας είναι:

«Οἱ πολλοί μποροῦν νά βοηθήσουν τούς λίγους».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.