Χαιρετισμοί Β΄ στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας σήμερα το απόγευμα εψάλησαν οι Β΄ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Διαβάσθηκε το μικρό Απόδειπνο και στη συνέχεια ο κανόνας «Ἀνοίξω τό στόμα μου…».

Το Β΄ τμήμα των οίκων των χαιρετισμών διάβασε εμμελώς ο Μητροπολίτης μας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αθανάσιος.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τις ευχές στην Παναγία και στον Χριστό, το «Ἄσπιλε, Ἀμόλυντε, Ἄφθορε, Ἄχραντε…», και το «Καί δός ἡμῖν Δέσποτα…» μίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο, την Αγία εικόνα της Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου και τα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας την Ελλάδα. Το πρόβλημα με τα ανατολικά μας σύνορα και το πρόβλημα με τη λοιμική νόσο του κορονοϊού. Και συνέχισε: «Παρακαλούμε την Παναγία να μας προστατεύει από και τα δύο… Η  Υπεραγία Θεοτόκος δεν θα μας αφήσει να πάθουμε καμμία ζημιά. Να διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, την παράκληση προς την Παναγία μας και προς τους Αγίους τους οποίους αγαπούμε και τους Αγίους του τόπου μας, να βοηθήσουν και την οικογένειά μας και τον τόπο μας και την πατρίδα μας… Να προσευχόμαστε πολύ για να βγει ο τόπος μας από την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε. Η Παναγία εμάς περιμένει, να μετανοήσουμε, για να μπορέσει να μας βοηθήσει, να επέμβει, να κάνει το θαύμα της, να μας γλυτώσει από κάθε κακό».    

Στο τέλος ξαναπήρε τον λόγο και είπε: «Οι Ακολουθίες της Εκκλησίας θα τελούνται κανονικά, αν είναι κάποιος άρρωστος να μην έρχεται στην Εκκλησία και κολλήσει τους άλλους, δεν τίθεται θέμα ποτέ για την Θεία κοινωνία, η Θεία κοινωνία είναι Ζωή και όχι θάνατος, είναι ο Χριστός, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, είναι φάρμακο αθανασίας και όχι δηλητήριο θανάτου, είναι αντίδοτο του μη αποθανείν, και τώρα 2.000 χρόνια δεν υπάρχει ούτε ένα περιστατικό μεταδόσεως μικροβίου ή οποιουδήποτε ιού η ασθένειας».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.