Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου στην ενορία του Αγίου Νικολάου.

Μετά από λανθασμένες πληροφορίες, για τη περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από το Μοναστήρι του Μικροκάστρου, στα σπίτια της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να πληροφορήσω τους αγαπητούς ενορίτες ότι, η περιφορά της Αγίας Εικόνας ξεκίνησε και συνεχίζεται σε όλα τα σπίτια.

Οι πιστοί ενορίτες την υποδέχονται με πολλή χαρά και ευλάβεια, με πολύ πόθο και ελπίδα, για τη βοήθεια και προστασία που παρέχει η Θεοτόκος.

Από την παραμονή ενημερώνουμε σε ποια περιοχή θα την περιφέρουμε και οι ενορίτες προετοιμάζονται καταλλήλως. Αν κάποιοι έχουν κάποιο πρόβλημα, αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες υγείας του πληθυσμού ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν περνούμε από εκείνο το σπίτι. Σεβόμαστε την επιθυμία ή ακόμη και τον παραμικρό φόβο τους. Αλλά όλους τους βρίσκουμε προετοιμασμένους και μας καλοδέχονται. Πολλοί είναι εκείνοι που μας τηλεφώνησαν και ζήτησαν να περάσει η εικόνα από το σπίτι τους.

Οι ενορίτες επιθυμούν να περάσει η Αγία Εικόνα της Παναγίας από το σπίτι τους, εμείς δεν μπορούμε να τους την στερήσουμε.

Σε όλους συνιστούμε να τηρούν κάποιους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Εμείς σκουπίζουμε επανειλημμένα την Εικόνα, προσέχουμε, κι αν είναι κάποιος άρρωστος να είναι πιο προσεκτικός. Ακόμη, του προτείνουμε να μη χαιρετά την Εικόνα και να μην πλησιάζει τόσο πολύ τους άλλους παρευρισκομένους.

Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους, όσο είναι δυνατόν, για να μην τους κολλήσουμε την αρρώστια.

Η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρει και μεταδίδει την χάρη και την ευλογία. Δεν μεταδίδει αρρώστιες. Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, είναι διαπιστωμένο. Κάθε τόσο αναφέρονται θαυμαστά περιστατικά. Δεν αναφέρθηκε ποτέ κάτι κακό.

Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες στην Ενορία θα γίνονται όλες κανονικά, ο εκκλησιασμός της Κυριακής κανονικά, οι Θείες Λειτουργίες των Προηγιασμένων δώρων κανονικά, οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου κανονικά και τα Απόδειπνα κάθε απόγευμα κανονικά.

Η πίστη μας στον Άγιο Τριαδικό Θεό και στην Υπεραγία Θεοτόκο, όχι μόνο να παραμένει ζωντανή αλλά και να αυξάνεται.

Να πάρουμε όλοι θάρρος, διότι ο Θεός μας είναι ζωντανός και παρών.

Ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.