Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

Με θρησκευτικό ενθουσιασμό και εκκλησιαστική κατάνυξη, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 8η Μαρτίου 2020 το απόγευμα. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης της Σιάτιστας, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συνοδεία των Ιερέων της πόλης μας, εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου, κατευθύνθηκαν όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να την προσκυνήσουν και ευλογηθούν. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ, επειδή θα έφευγε για την πόλη της Καστοριάς, μίλησε με λίγα λόγια προς τους πιστούς, χάρηκε με την παρουσία πολλών πιστών στην υποδοχή της Αγίας Εικόνας και ευχήθηκε να περάσουμε μία ευλογημένη περίοδο της τεσσαρακοστής και να φθάσουμε στο ευλογημένο Πάσχα, να εορτάσουμε το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Μετά την αποχώρησή του από τον Ναό, εψάλη ο πρώτος Κατανυκτικός εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, ομιλώντας σχετικά με το γεγονός της ημέρας, τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και τη σημασία των Αγίων εικόνων στη ζωή της Εκκλησίας.

Οι πιστοί για πολλή ώρα χαιρετούσαν την Αγία Εικόνα, η οποία μετά το πέρας πήγε να παραμείνει σε κάποιο σπίτι της Ενορίας, όπου εψάλη ο παρακλητικός κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Από την επομένη, οι Ιερείς της Ενορίας θα την περιφέρουν σε όλα τα σπίτια των πιστών της Ενορίας, για τον αγιασμό και την ευλογία τους.

Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.