Ἐκδήλωση τιμητική γιά τόν Ἅγιο Εὐγένιο τόν Τραπεζούντιο στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιατίστης.

Την 21 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του ιερομάρτυρος, του Ταπεζουντίου.

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιανουαρίου 2020, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, διοργανώθηκε μία υπέροχη εκδήλωση, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου.

Στην αρχή εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, και στη συνέχεια η λιτή μετά αρτοκλασίας.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η εκδήλωση για τον Άγιο Ευγένιο. Στην αρχή προλόγισε ο προϊστάμενος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Απόστολο Παπαδημητρίου, Μηχανικό και Ιστορικό ερευνητή. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το έργο του Ιερομάρτυρος Αγίου Ευγενίου, Επισκόπου Τραπεζούντος, ο οποίος έζησε κατά τον τρίτο μετά Χριστόν αιώνα, τον καιρό των μεγάλων διωγμών κατά της Εκκλησίας.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε η χορωδία της παραδοσιακής μουσικής της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, τα μέλη της οποίας τραγούδησαν και ερμήνευσαν Ποντικά τραγούδια, και στο τέλος έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Αφού τελείωσε η εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους παρόντες από μία πλαστικοποιημένη εικονίτσα του Αγίου Ευγενίου και εισήλθαν στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου για ένα κέρασμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.