Ἱερό τρισάγιο στόν τάφο τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κυροῦ Παύλου.

Συμπληρώθηκε σήμερα 13 Ιανουαρίου 2020 ένα έτος από την εις Κύριο εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Ο μακαριστός κυρός Παύλος αρχιεράτευσε στην Ιερά Μητρόπολη επί 13 συναπτά έτη, ιερουργώντας, κηρύττοντας, επισκεπτόμενος, ποιμαίνων το λογικό ποίμνιο, ελεών τους πτωχούς, ενδιαφερόμενος για τα παιδιά και τη νεολαία, τους συζύγους, τους γέροντες, τους ασθενείς, τους πεινασμένους, τους πάντες. «Γέγονε τοῖς πᾶσι τα πάντα». Και τον κάλεσε ο Κύριος ενώ ετοιμαζόταν να πάει να κηρύξει τον Λόγο Του. Έπεσε αγωνιζόμενος τον αγώνα τον καλό, στο έργο του Κυρίου.

Σήμερα στην Ενορία του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.  

Οι Ιερείς, π. Βασίλειος Βασιλείου και π. Νέστωρ Γκουρομίσιος, μαζί με ενορίτες προσήλθαν στο μνήμα του μακαριστού κυρού Παύλου, που ευρίσκεται στο προαύλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, και τέλεσαν ιερό Τρισάγιο. Στο τρισάγιο συμμετείχε και ο Ιερομόναχος π. Δημήτριος Ευθυμίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Να έχουμε την ευχή του και να πρεσβεύει πάντοτε για όλους μας. Η πίστη του στην Ανάσταση του Χριστού και στη δική μας, ας είναι πάντοτε στη μνήμη μας.

Χριστός Ανέστη, μακαριστέ Επίσκοπέ μας, Παύλε!

Προσδοκούμε ανάσταση νεκρών, μακαριστέ Επίσκοπέ μας, Παύλε!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.