Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ενορία του Αγίου Νικολάου στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο. Ο Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους Αγίους στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Είναι ο Άγιος της Αναστάσεως του Χριστού, των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος και της χαράς.

Το απόγευμα της Τετάρτης της 1ης Ιανουαρίου 2020, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τους Ιερείς π. Βασίλειο, π. Νέστορα και π. Χαράλαμπο.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου το πρωί, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τους Ιερείς της Ενορίας.

Κατά την θεία Λειτουργία ομίλησε ο π. Βασίλειος και αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή του οσίου Σεραφείμ και όλων των ασκητών της Εκκλησίας μας, η οποία είναι η εγκράτεια. Όλοι αυτοί οι άγιοι οι οποίοι αναφέρονται ως «εγκρατευτές» είχαν την αρετή αυτή, όχι μόνο προς τις τροφές αλλά σε όλο το φάσμα του τρόπου της ζωής τους. Για να είναι κάποιος εγκρατευτής θα πρέπει να περιορίσει τις επιθυμίες του στο αναγκαίο, να χαλιναγωγήσει τον εγωισμό, να χτυπήσει την πλεονεξία, την φιλαργυρία, την επίδειξη, την φλυαρία, τις ποικίλες ηδονές. Ο εγκρατευτής δίνει, προσφέρει, βοηθά, δεν επιβουλεύεται τον διπλανό του, ζει με λιτότητα, δεν πλεονεκτεί, δεν ζηλεύει,  δεν ασωτεύει, παραμένει αγνός και παρθένος. Η εγκράτεια είναι μέγιστη αρετή και καθολική της ζωής του κάθε πιστού.  

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.