Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας.

Μέσα σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας εορτάσθηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, η μεγάλη Δεσποτική της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος, καθώς και η είσοδος στον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα και πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό Ιεράρχη της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία οι Ιερείς και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου εψάλη η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας. Στη Βασιλόπιτα και στα πολλά άλλα κομμάτια είχαν τοποθετηθεί δέκα φλουριά, τα οποία όσοι τα βρήκαν έλαβαν από ένα υπέροχο βιβλίο, δώρο της Ενορίας, ως ευλογία.

Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, εορτάσθηκε η πρώτη ημέρα του ανατείλαντος έτους. Το πρωί αντήχησε και πάλι το Απολυτίκιο της εορτής «Μορφὴν ἀναλλοιώτως ἀνθρωπίνην προσέλαβες», εψάλη ο Όρθρος, και εν συνεχεία τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τους Ιερείς της Ενορίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου, επί τη 1η του Νέου έτους 2020. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ευλογία του νέου έτους.

Η Ιερείς της Ενορίας και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι εύχονται σε όλους τους ενορίτες, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

Ο εορτάζων Ιερέας της Ενορίας μας π. Βασίλειος δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών και άλλων πολλών στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, και ανταπέδωσε ευχόμενος σε όλους να έχουν μία ευλογημένη χρονιά κοντά στον αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, ζώντας σύμφωνα με το θέλημά Του. Οι ημέρες είναι φανερά πολύ πονηρές και αυτό που ζητείται είναι η πραγματική μετάνοια. Όλοι μας κατ’ αυτό το έτος, το 2020, να εργασθούμε με ειλικρίνεια τη μετάνοιά μας. 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.