Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

«Ἡ Γέννησίς σου Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν» καί το «Χριστός γεννᾶται δοξάσατε» αντήχησαν την 25η Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στις 5 το πρωί ήχησαν οι καμπάνες του Ναού και από νωρίς έσπευσε ο κόσμος να ακούσει το χαρμόσυνο μήνυμα της κατά σάρκα Γεννήσεώς του. Τον όρθρο, με τα κατάμεστα θεολογία τροπάρια, έψαλαν οι ιεροψάλτες και την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας, συμπροσευχομένων πολλών πιστών. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος ανέγνωσε τη Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Πάρα πολλοί ήσαν εκείνοι οι οποίοι κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο εσπερινός προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία υπούργησε στο μέγιστο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου. Κατά τον εσπερινό εψάλη το μεγάλο και συναρπαστικό προκείμενο: «Τίς Θεός μέγας ὡς ὁ Θεός ἡμῶν. Σύ εἶ ὁ Θεός ἡμῶν ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.