Τά παιδιά τῶν κατηχητικῶν Σχολείων τῆς Ἐνορίας μας ἔκαναν Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Μέσα στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας.

Θέλοντας, τα παιδιά του κατωτέρου Κατηχητικού Σχολείου, (των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄), να προσεγγίσουν τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως με πνεύμα αγάπης και χαράς, παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο Ταμπλό με θέμα: «Η Ζωή προ Χριστού και μετά Χριστόν» και ένα θεατρικό έργο, «Η Σταχομαζόχτρα», του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη, Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. 

Την όλη οργάνωση είχε η Κατηχήτρια κ. Μαρία Τσιφτσόγλου –  Καρανάσιου. Τα σκηνικά ζωγράφισε η κ. Ευφημία Ώττα. Την παρουσίαση έκανε η μαθήτρια Στυλιανή Καρανάσιου.

Στη γιορτή συμμετείχε και η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Ενορίας με χοράρχη τον καθηγητή Μουσικής κ. Παναγιώτη Αμεξίζογλου, τραγουδώντας παραδοσιακά  κάλαντα.

Στο τέλος της γιορτής, εγκάρδιο πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγιστο γεγονός της γεννήσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και στη συνέχεια επαίνεσε τους υπευθύνους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα, τους Κατηχητές, τα μέλη της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής, τους γονείς και κυρίως τα μικρά παιδιά, για όλη την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλλαν, για να παρουσιάσουν όλο αυτό το όμορφο και διδακτικό θέαμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.