Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἰακώβου Τσαλίκη τοῦ μετανοεῖτε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε λαμπρότητα γιορτάστηκε, στις 22 Νοεμβρίου 2019, η μνήμη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, του μετανοείτε, εξ Ευβοίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό ιερούργησαν οι Ιερείς π. Βασίλειος Βασιλείου και π. Νέστορας Γκουρομίσιος και έψαλαν την αρτοκλασία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Εκτός από τους πιστούς της Ενορίας εκκλησιάστηκαν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολειού Σιάτιστας. Λίγο πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Χρήστος Κουτσογιώτας μίλησε σχετικά με τον νεοφανή Άγιο Ιάκωβο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, η Ενορία του αγίου Νικολάου εορτάζει και τιμά όλους τους Οσίους της Εκκλησίας μας, με ιερές ακολουθίες και αγρυπνίες. Ιδιαιτέρως τιμά τους νεοφανείς Αγίους, τον Άγιο Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, την Αγία Σοφία της Κλεισούρας, τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη εξ Ευβοίας και τον Άγιο Αμφιλόχιο της Πάτμου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.