Ἑσπερινή ὁμιλία τῆς Κυριακῆς στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος εσπερινή ομιλία. Ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στο πιο ζωτικό θέμα της πνευματικής ζωής του κάθε πιστού, που είναι η μελέτη και η ακρόαση του λόγου του Θεού. Στη συνέχεια σχολίασε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, η οποία αναφερόταν στην παραβολή του Σπορέως. Εστίασε στα σημεία εκείνα, όπου ο Διάβολος κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποτρέψει τους ανθρώπους να ακούσουν και να ασχοληθούν με τον λόγο του Θεού, για να μην πιστέψουν και σωθούν.

Στην πρώτη περίπτωση, ερμηνεύει ο Ιησούς Χριστός, έρχεται και παίρνει τον λόγο του Θεού από τις ψυχές των ανθρώπων, στη δεύτερη φέρνει δυσκολίες, εμπόδια και πειρασμούς, και στην τρίτη προτείνει ανάγκες, ενδιαφέροντα, πολυπραγμοσύνη, και δημιουργεί μέριμνες, δηλαδή κοσμικό πνεύμα, ώστε να μην υπάρχει χρόνος για πνευματική εργασία.

Τελείωσε με ένα περιστατικό από την ιεραποστολή στην Αφρική, όπου ένας ιθαγενής ρώτησε με παράπονο τον Επίσκοπο που τους ομιλούσε, «Γιατί αργήσατε να ’ρθείτε εδώ, στη χώρα μας, και να μας γνωρίστετε τον Χριστό;» και ο Επίσκοπος του απάντησε, «Εκ μέρους όλων των χριστιανών, σας ζητούμε συγγνώμην. Αργήσαμε πολύ».

Από την επόμενη Κυριακή, ο π. Βασίλειος θα συνεχίσει τις ομιλίες του με βάση το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Οι ομιλίες γίνονται εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας και ακούγονται από το ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα siatistaagiosnikolaos.gr

Οι ομιλίες επαναλαμβάνονται στο ραδιόφωνο και στο internet κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Δευτέρα 15:00, Τρίτη 3:00, Τετάρτη 22:30.  Αυτές τις ημέρες και ώρες μπορείτε να ακούτε σε επανάληψη τις εσπερινές ομιλίες της Κυριακής.

 

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.