Αρχή της σχολικής χρονιάς με αγιασμούς στα Σχολεία της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Με την Ακολουθία του Αγιασμού, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, έγινε η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρωί στις 9:00 οι Ιερείς της Ενορίας, π. Βασίλειος και π. Νέστορας, τέλεσαν τον αγιασμό στο 2ο  Νηπιαγωγείο,  «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου», με την παρουσία των Νηπιαγωγών, των νηπίων και των γονέων τους. Ο π. Βασίλειος έδωσε τις δικές του ευχές στα παιδιά και πρόσφερε εκ μέρους της Ενορίας ένα βιβλίο για τα παιδιά, όπως κάνει κάθε χρόνο. Ακολούθησε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Άννα Τύπα, η οποία καλωσόρισε τα παιδιά, τα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και έδωσε τις πρώτες συμβουλές της.

Στις 10:00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τους Ιερείς π. Βασίλειο, π. Νέστορα και π. Δημήτριο, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Στον αγιασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, εκπρόσωποι της τοπικής Δημοτικής αρχής, ο Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαιδεύσεως κ. Γ. Καμπούρας, ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας κ. Κ. Τζήμτσιος, οι γονείς των παιδιών και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιος έδωσε και τις ευχές του στα παιδιά, για μία ευλογημένη σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο κ. Δήμαρχος, ο Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαιδεύσεως και ο κ. Διευθυντής του Σχολείου κ. Χριστοφόρος Κοντσιόγλου.

Ο π. Βασίλειος πρόσφερε στο Σχολείο δύο ενδιαφέροντα βιβλία, εκ μέρους της Ενορίας, συνεχίζοντας μία παράδοση προσφοράς πολλών χρόνων.

Στις 10:30 ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς τέλεσε τον αγιασμό και στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου», παρόντων του κ. Διευθυντού και των κ. καθηγητών και όλων των μαθητών.

Στον αγιασμό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας – υποδομών και έργων κ. Βασίλειος Ώττας, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΒ κ. Ναούμ Τσιαούσης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Βοΐου και του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιος στη συνέχεια έδωσε τις ευχές του στα παιδιά και τους καθηγητές, για μία ευλογημένη σχολική χρονιά.

Ακολούθησε ο κ. Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά της πρώτης Γυμνασίου και τα παλαιότερα, ευχόμενος για μία νέα δημιουργική χρονιά, και διάβασε και την εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.