Πανηγύρισε ὁ Ἱστορικός Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στή Σιάτιστα.

Χωρίς τίτλο 222222222OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την δέουσα θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η μνήμη της Αθληφόρου Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Σιάτιστας, στη Γεράνεια. Ο Ναός αυτός είναι ο αρχαιότερος σωζόμενος Ναός στη Σιάτιστα και είναι χτισμένος το έτος 1677. Αποτελεί ένα αξιόλογο μνημείο μεταβυζαντινής τέχνης.

Την παραμονή της γιορτής 25 Ιουλίου 2019 εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός  μετά αρτοκλασίας, στον οποίο προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, οποίος μίλησε επίκαιρα για την Αγία Παρασκευή, πλαισιωμένος από τους  Ιερείς της Ενορίας, τους πρωτοπρεσβύτερους, τον π. Βασίλειο, τον π. Νέστορα και τον π. Μιχαήλ.

Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή πολλών πιστών και με περισσή πίστη και ευλάβεια, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, ακολούθησε λιτάνευση  της αγίας εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας, με τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου. Η λιτανεία κατέληξε στον Ιστορικό Ναό, όπου έγινε η απόλυση του εσπερινού και μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.