Τή μνήμη τοῦ Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου τίμησε ἡ Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου στή Σιάτιστα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τίμησε η ενορία του Αγίου Νικολάου, σήμερα 12 Ιουλίου 2019, που κοιμήθηκε οσιακά το 1994 και κατατάχθηκε στο ορθόδοξο αγιολόγιό μας, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Ιανουάριο του 2015.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Ιουλίου 2019, τελέστηκε στο εξωκκλήσι του Αγίου Αντωνίου ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί εψάλη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τις ακολουθίες τέθηκε για προσκύνηση μία μικρή ξύλινη έντυπη (πρεσαριστή) εικόνα, την οποία έφερε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος. Η εικόνα αυτή είναι προσφορά του Αγίου Παϊσίου στον π. Βασίλειο, όταν επισκέφθηκε τον Άγιο στο κελί του Τιμίου Σταυρού, στο Άγιον Όρος κατά τον Οκτώβριο του έτους 1971.

Κατά τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ομίλησε σχετικώς ο π. Βασίλειος και είπε: «Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που συνέλαβαν πλήρως το νόημα της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Έκαναν πράξη τον σκοπό του ανθρώπου επί της γης, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να αποκτήσει κάποιος το Άγιο Πνεύμα, να γίνει κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι, ο Άγιος όπου ζει, ό, τι πιάνει, ό, τι φορά, ό, τι κατασκευάζει, τα πάντα, είναι και αυτά εξαγιασμένα, είναι φορείς του Αγίου Πνεύματος. Όχι μόνο η ψυχή και το σώμα του εξαγιάζονται αλλά και όλα αυτά με τα οποία έρχεται σε επαφή. Γι’ αυτό κι εγώ έφερα για προσκύνηση αυτή τη μικρή πρεσαριστή εικόνα, την οποία μου πρόσφερε ο Άγιος όταν ζούσε στο Άγιο Όρος το 1971, για να πάρουμε ευλογία από ένα κατασκεύασμα αυτού του Αγίου, που γιορτάζουμε σήμερα, του Αγίου Παϊσίου.»  

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.