Τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρος, εορτάζει η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, χτισμένο σε υψόμετρο 945 μέτρα δυτικά της Γεράνειας, στη Σιάτιστα.

Την Τετάρτη το απόγευμα την 8η Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και  Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου συλλειτουργώντας με τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα, με την παρουσία πολλών πιστών.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Χριστοφόρο και τους άλλους συμμάρτυρες καθώς στο θαύμα της ελευθερώσεως του Αποστόλου Πέτρου από την φυλακή, όπου τον φυλάκισε ο βασιλιάς Ηρώδης. Τόνισε ότι, όχι μόνον τότε αλλά πάντοτε έγιναν και γίνονται θαύματα εκπληκτικά και μεγάλα από τον Άγιο Θεό, για την προστασία των ανθρώπων, για την υγεία τους, για την σωτηρία τους. Γι’ αυτό, όλοι μας μπορούμε να καταφεύγουμε στον πανάγαθο Θεό με πίστη, και σε όλους μπορεί να δώσει ό, τι εκείνος ευδοκεί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στους διαδρόμους του άλσους και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή προσέφερε στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν στον καθαρισμό του Ιερού Ναού, των εξωτερικών χώρων και του άλσους. Ας προσέχουμε όλοι μας, όσο είναι δυνατόν, να διατηρούμε όλους αυτούς τους χώρους καθαρούς και ευπρεπισμένους. Είναι σεβασμός στη φύση, που είναι δώρο του Θεού, είναι σεβασμός στον Θεό! Είναι σεβασμός στον άνθρωπο, ο οποίος είναι τελικά αυτός που κερδίζει.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.