Πρώτη Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Μαΐου 2019 η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη μας Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντων των Ιερέων της ενορίας, πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου, πρωτοπρεσβυτέρου π. Νέστορα και του Διακόνου Αγαθονίκου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Απόστολο Θωμά, στο γεγονός της ψηλαφήσεως του σώματος του Αναστημένου Ιησού Χριστού, στο αποστολικό του έργο στη μακρινή Ινδία και σε ένα ενδιαφέρον περιστατικό με κάποιον βασιλιά της Ινδίας, ο οποίος, μετά από πολλές ελεημοσύνες και ένα όραμα του Θεού, ασπάσθηκε τον χριστιανισμό, πιστεύοντας στον Κύριο Ιησού Χριστό ως Θεό αληθινό και Σωτήρα του κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το μοίρασμα του αντιδώρου ήλθε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου του προσφέρθηκε κέρασμα καθώς και σε όλους όσοι παρευρίσκονταν εκεί.

Ο προϊστάμενος της Ενορίας, π. Βασίλειος, ξενάγησε στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, του Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ όλους τους επισκέπτες και τους πρόσφερε από ένα μπουκάλι τοπικό κρασί.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.