Ἡ χειροτονία τοῦ νέου Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Ἀθανασίου.

Σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 τελέσθηκε με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Κατά την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων ακόμη 32 επισκόπων. Για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου παραβρέθηκαν πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών, για να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Μετά τις ευχαριστίες του προς χειροτονίαν Επισκόπου κ. κ. Αθανασίου προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό, την Θεοτόκο και πολλούς Αγίους, μετά τις πολλές ευχαριστίες του προς όλους εκείνους οι οποίοι τον συμπαραστάθηκαν στην όλη πορεία της πνευματικής ζωής του, παρεκάλεσε να προσευχηθούν όλοι οι παρόντες Επίσκοποι, για να έλθει το Πανάγιο Πνεύμα να τον προχειρίσει Επίσκοπον.

Στη συνέχεια ανταπάντησε προς τον νέο Μητροπολίτη Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος λέγοντας τα εξής: «Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την τίμια ψήφο της, σε εξέλεξε για να ποιμάνεις μια ιστορική επαρχία της πατρίδας μας. Η εκλογή σου βοήθησε να πάρουμε όλοι μας ένα μήνυμα, ότι ο καινούργιος Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη με την όλη εσωτερική δύναμη της ψυχής όλων των Ιεραρχών της Εκκλησίας. Διότι είναι σπάνιο αλλά όμως όχι ανύπαρκτο, καινούργιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας να συγκεντρώνουν την επιλογή όλων των Αρχιερέων. Το ότι το πρόσωπό σου συγκέντρωσε την επιθυμία 71 Αρχιερέων είναι ένα γεγονός για την πορεία της Ιεραρχίας μας και την ελπίδα της Εκκλησίας».  Επίσης είπε:

«Η ενότητα της Εκκλησίας είναι η δύναμή της, η ενότητα της Εκκλησίας είναι εκείνη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία της. Γι’ αυτό και όλοι σήμερα είμαστε εδώ κοντά σου για να ευχηθούμε ο Θεός να σε ενισχύσει στην πορεία σου»

Σε ένα άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε: «Σταυροαναστάσιμη θα είναι η πορεία σου, αλλά έχεις εμπειρία τόσων χρόνων μέσα σε αυτή την διακονία την πνευματική».

Οι ενορίτες της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενοι από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νέστορα, μετά την χειροτονία πρόσφεραν ένα μικρό δώρο (κρασιά της Σιάτιστας) με ευχές στον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο.

 Ἐν Σιατίστῃ 23 Μαρτίου 2019

Σεβασμιώτατε, Μητροπολίτα Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Ἀθανάσιε,

Ἡ Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιατίστης μέ τούς πέντε ἱστορικούς Ἱερούς Ναούς, τούς ἐννέα νεότερους καί τούς δυόμισι χιλιάδες πιστούς καί εὐλαβεῖς ἐνορίτες, περιμένει τήν στιγμή τοῦ ἐρχομοῦ Σας.

Σᾶς περιμένουμε ὡς πατέρα, ὡς διδάσκαλον, ὡς ἰατρόν, ὡς «κήρυκα καί ἀπόστολο τῆς ἀληθείας», «σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν», ὡς «Ἐκκλησίαν Θεοῦ ἐπιμελησόμενον».

Ἀσπαζόμεθα σεβασμίως τήν δεξιάν Σας ἅπαντες οἱ ἐνορίτες μετά τῶν Ἱερέων Βασιλείου Λ. Βασιλείου καί Νέστορος Ἀθ. Γκουρομίσιου.

Η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, μετά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου, προετοιμάζεται για την υποδοχή και την ενθρόνισή του.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου θα τον περιμένει με πολλή αγάπη και σεβασμό την Κυριακή των Βαΐων, όταν θα προπέμπει την Αγία Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας προς την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, η οποία παραμένει στην Ενορία καθ’ όλη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την ευλογεί.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.