Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

1αβγ

 

«Αἰωνία σου ἡ μνήμη 

ἀξιομακάριστε καί ἀείμνηστε 

πατέρα ἡμῶν»

 

Με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του σεπτού ποιμενάρχου μας Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων των αγίων Αρχιερέων Ξάνθης Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Ιόππης Δαμασκηνού, Κορυτσάς Ιωάννου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, Σύρου Δωροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Κοζάνης Παύλου, Ιλίου Αθηναγόρα και του Καστορίας Σεραφείμ, τοποτηρητού της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Αρχιερείς, ο πρώην Άρτης Ιγνάτιος, ο Φλωρίνης Θεόκλητος, ο Καισαριανής Δανιήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

Τον θείο λόγο διακόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε τρισάγιο, τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιερέως, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Επισκοπικού Μεγάρου.

Ο φιλοξενών Ιεράρχης και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, ο Καστορίας κ. κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς δια την «ευγενική ανταπόκριση» στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως για το μνημόσυνο.

Η συμμετοχή κληρικών, μοναχών αλλά και λαού ήταν αθρόα, από την ευρύτερη περιοχή, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και από το Άγιο Όρος. Παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλων αρχών, φορέων και συλλόγων.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.