Κηδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2019 η Εκκλησία και η Πόλη της Σιάτιστας  έχασε έναν Ποιμενάρχη με σπουδαίο πνευματικό – εκκλησιαστικό έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στο Ιερό Ναό βρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αυλώνος κ. Χριστόδουλος. Από την Εκκλησία της Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης. Επίσης, οι Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Ταμασού κ. Ησαΐας από την Εκκλησία της Κύπρου, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Αμορίου κ. Νικηφόρος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Αιτωλίας κ. Κοσμάς, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Λαγκάδα κ. Ιωάννης, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Σταγών κ. Θεόκλητος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Αμαθούντος Νικόλαος από την Εκκλησία της Κύπρου, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Γιάγκου, καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κεσελόπουλος, πλήθος από αρχιμανδρίτες και Ιερείς.

Ομιλητές στην Εξόδιο Ακολουθία ήταν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ως εκπρόσωπος της Συνόδου, ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλοπουλος, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου Γερόντισσα Θεολογία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, εκ μέρους των Μακεδονικών Σωματείων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ. Γεώργιος Τάσιος και εκ μέρους των Νέων της Σιάτιστας η φοιτήτρια Δήμητρα Καραμπατζιά.

Αφού τελείωσε η εξόδιος ακολουθία, έγινε πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την Ιερά Μητρόπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και  Σιατίστης κυρού Παύλου σε καινούργιο τάφο, στον χώρο του Επισκοπείου, δίπλα στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου.

Μετά την ταφή του σκηνώματος εψάλησαν οι ύμνοι, «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον…» και το «Χριστός ανέστη εκ νεκρών». Φεύγοντας οι πιστοί, έξω από το Επισκοπείο, έπαιρναν κόλλυβα και μικρό κέρασμα.

Η Ιερά Μητρόπολη φιλοξένησε τους Μητροπολίτες και τους επισήμους στο ξενοδοχείο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ».

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την κηδεία.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.