Εσπερινός, εξόδιος ακολουθία εις μοναχόν, αγρυπνία, Θεία Λειτουργία στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο.

Μετά την υποδοχή του λειψάνου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε η προσκύνησή του. Πλήθη πιστών συνέρρεαν, παρά το δριμύ ψύχος, για να πάρουν την ευλογία από το πολύπαθο σκήνωμα του Επισκόπου μας, το οποίο μέχρι και την τελευταία στιγμή κοινωνούσε των αχράντων μυστηρίων, γενόμενο κατοικητήριο του Θεού.

Στις 6.00 το απόγευμα άρχισε να ψάλλεται ο εσπερινός της ημέρας, χοροστατούντος του τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Αμέσως μετά εψάλη η εξόδιος ακολουθία εις μοναχόν, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Μετά από μικρή διακοπή, κατά την οποία διαβαζόταν περικοπές από το Ιερό Ευαγγέλιο, μπροστά στο σκήνωμα, από Ιερείς, ξεκίνησε η αγρυπνία. Συμμετείχαν πλειάδα Ιερέων, κυρίως από τους χειροτονηθέντες από τον κεκοιμημένο Επίσκοπο κυρό Παύλο, με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Μύρου, από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Εψάλη ο όρθρος της ημέρας, μετά την δοξολογία εψάλη τρισάγιο και άρχισε η θεία Λειτουργία. Στο τέλος μίλησε σχετικά ο π. Αυγουστίνος, εγκωμιάζοντας τον κεκοιμημένο Επίσκοπο κυρό Παύλο, τον οποίο γνώριζε από πολλά έτη, από παλαιά που συμμετείχαν αμφότεροι στα πανορθόδοξα αντιαιρετικά Συνέδρια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ξαγρύπνησαν στο Ιερό Λείψανο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.