Υποδοχή της σορού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε καταφανή τον πόνο και την θλίψη στα πρόσωπα των Επισκόπων, των Ιερέων, των Διακόνων, των μοναχών και μοναζουσών, και πολλού πλήθους πιστών, που εν μέσω ψύχους ανέμεναν το ιερό λείψανο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, έγινε η υποδοχή του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

Το φέρετρο παρέλαβαν στα χέρια Ιερείς της Μητροπόλεως και το μετέφεραν εντός του Ιερού Ναού. Αποδόθηκαν τιμές από την στρατιωτική μπάντα του Α΄ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια εψάλη αρχιερατικό τρισάγιο από τους Μητροπολίτες, Σεραφείμ Καστορίας, ο οποίος είναι ο τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Χρυσόστομο Χαλκίδος, Παύλο Σερβίων και Κοζάνης, Δαβίδ Γρεβενών και Διονύσιο Κορίνθου, συμπροσευχομένων πολλών Ιερέων, μοναχών και μοναζουσών καθώς και πολλού πλήθους πιστών.

Στην υποδοχή και στο τρισάγιο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος μετά πολλών Δημ. Συμβούλων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού.

Στη συνέχεια προσκύνησαν το λείψανο του Μητροπολίτου κυρού Παύλου οι Επίσκοποι, οι Ιερείς και οι πιστοί, ενώ άρχισε η ανάγνωση του Αγίου Ευαγγελίου εκφώνως από τους Ιερείς.

Σήμερα το απόγευμα στις 6.00 Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα ψαλεί ο εσπερινός της ημέρας, στις 7.00 η εξόδιος ακολουθία εις μοναχόν και στις 8.30 θα ξεκινήσει η αγρυπνία.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.