Εκοιμήθη ο Επίσκοπός μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος.

2

Εκοιμήθη ο Επίσκοπός μας  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος υποστάς ανακοπή καρδιάς, σήμερα 13 Ιανουαρίου 2019.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης του ανατέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στην πόλη της Σιάτιστας ενθρονίσθηκε την 1η Απριλίου 2006.

Στην Ενορία μας, του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας ήλθε επισήμως την Κυριακή των Βαΐων 16 Απριλίου 2006. Έκτοτε μας επισκεπτόταν συχνότατα σε θείες Λειτουργίες, πανηγύρεις Ιερών Ναών, εκδηλώσεις ποικίλες, εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων και κάνοντας ποικίλες εκπομπές στον ραδιοθάλαμο του ραδιοφωνικού σταθμού «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελευταία φορά λειτούργησε στο Ιερό παρεκκλήσιο της Ενορίας μας, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ,  την 2α Ιανουαρίου 2019.

Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου μας ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.

Στα 13 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.