Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Παρά το δριμύ ψύχος και τον παγετό, πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στην Εκκλησία για να εκκλησιασθούν και να πάρουν τον μεγάλο Αγιασμό, και σύμφωνα με την τοπική παράδοση, να πάρουν από ένα κομμάτι γλυκιάς πίτας, ως ευλογία, η οποία είναι προσφορά από τις γυναίκες της Ενορίας.

Το πρωί της εορτής εψάλη ο όρθρος των Θεοφανείων με τα υπέροχα δογματικά τροπάρια από τους ιεροψάλτες και στη συνέχεια την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστορας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέγιστη και υπερφυσική αποκάλυψη του Αγίου Τριαδικού Θεού στους ανθρώπους, οι οποίοι έμαθαν ότι ο Θεός είναι τριαδικός, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, καθώς και στις ποικίλες αιρέσεις, οι οποίες κατακερματίζουν το σώμα της Εκκλησίας και αποκόπτουν τους ανθρώπους από την κοινωνία με τον Άγιο Τριαδικό Θεό, μη πιστεύοντας σ’ Αυτόν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και όλοι οι πιστοί πέρασαν να φωτισθούν και να πάρουν Αγιασμό, να τον πιουν και να ραντίσουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τα ζωντανά τους και όλη την περιουσία τους.   Ο Επιφανείς Άγιος Τριαδικός Θεός είθε να ευλογεί, να φωτίζει και να αξιώσει όλους της επουρανίου Βασιλείας Του.

Οι γιορτές του Δωδεκαημέρου τελείωσαν, όμως η εκκλησιαστική ζωή συνεχίζεται. Οι πιστοί ουδέποτε επαναπαύονται αλλά ευρίσκονται πάντοτε σε πνευματική εγρήγορση και αγώνα. Συνεχώς μελετούν τον λόγο του Θεού, με σκοπό να γνωρίσουν τον Άγιο Θεό και να έχουν κοινωνία μαζί Του.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.