Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, η μεγάλη Δεσποτική της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος, καθώς και η είσοδος στον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Με την ολοκλήρωση του εσπερινού, οι Ιερείς και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου εψάλη η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας. Στη Βασιλόπιτα και στα πολλά άλλα κομμάτια είχαν τοποθετηθεί δέκα φλουριά, τα οποία όσοι τα βρήκαν έλαβαν από ένα υπέροχο βιβλίο, δώρο της Ενορίας, ως ευλογία.

Την επομένη, μέρα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, εορτάσθηκε η πρώτη ημέρα του ανατείλαντος έτους 2019. Το πρωί εψάλη ο Όρθρος, με τροπάρια των δύο εορτών (Περιτομής του Χριστού) καί (Αγίου Βασιλείου), και τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τις Ιερείς τις Ενορίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Παύλου, επί τη 1η του Νέου έτους. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ευλογία του νέου έτους.

Η Ιερείς της Ενορίας και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι εύχονται σε όλους τους ενορίτες, να έχουμε καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.