Κάλαντα και Βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους έψαλλε η Ενορία του Αγίου Νικολάου στον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο και στον Μεγάλο Ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου.

Τα σιατιστινά παραδοσιακά κάλαντα και Βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους έψαλλε χθες το απόγευμα, παραμονή των Χριστουγέννων, στον Μητροπολίτη μας τον Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλο, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Ήταν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, π. Βασίλειος Βασιλείου και π. Νέστορας Γκουρομίσιος, μαζί με τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, πολλούς ενορίτες, μέλη της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και παιδιά των κατηχητικών Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού τους υποδέχθηκε και άκουσε τα κάλαντα, τους ύμνους και τις ευχές όλων, στη συνέχεια τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε «Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα», δίνοντάς τους από μια εικόνα τις Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στον καθένα.

Όλοι μαζί, αφού χαιρέτησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο, έφυγαν από το Μητροπολιτικό μέγαρο,  και επισκέφτηκαν τον Μεγάλο Ευεργέτη του τόπου μας, τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τον κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου και την γυναίκα του κα Ελένη στην οικία τους, η οποία ήταν στολισμένη χριστουγεννιάτικα, καθώς και η γύρω περιοχή της.

Εκεί τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα του τόπου μας, κάλαντα άλλων περιοχών της Ελλάδας μας, διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους. Η κα Παπανικολάου κέρασε σαλιάρια και μελομακάρονα, και ο αγαπητός Ευεργέτης πρόσφερε με πολλή αγάπη ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στην Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, για τις ανάγκες της.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.