Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε και θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως με πνεύμα αγάπης και χαράς, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου.

Τα παιδιά του κατωτέρου Κατηχητικού Σχολείου, των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄), παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, ένα Ταμπλό με θέμα: «Ήρθε ο Χριστός;» και το θεατρικό «Τα Χριστούγεννα του Νικόλα». Την οργάνωση είχε η Κατηχήτρια κ. Μαρία Καρανάσιου, το σκηνικό ζωγράφισε η κ. Ευφημία Ώττα, την παρουσίαση έκαναν η Δασκάλα Άννα Λεζγίδη και η μαθήτρια Στυλιανή Καρανάσιου.

Στη γιορτή συμμετείχε και η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Ενορίας με χοράρχη τον καθηγητή Μουσικής τον κ. Παναγιώτη Αμεξίζογλου, τραγουδώντας παραδοσιακά  κάλαντα. Την χορωδία συνόδευσαν με κιθάρα ο χοράρχης, με τύμπανο και τουμπερλέκι ο καθηγητής Μουσικής κ. Αναστάσιος Τσιαούσης και με βιολί η Ελένη Βασιλείου.

Στο τέλος, την εκδήλωση έκλεισε με εγκάρδιο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παύλος, για την όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Κατέληξε λέγοντας ότι, «πολλές φορές οι άνθρωποι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα χωρίς τον Χριστό. Γι’ αυτό τελειώνουν οι γιορτές και αυτοί μένουν άδειοι. … Εμένα με προβληματίζει όταν κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν, σε μία απελπισμένη προσπάθεια, να βρουν νόημα εκεί που δεν υπάρχει. Θέλω να σας ευχηθώ να περάσετε αληθινά Χριστούγεννα, διότι στα αληθινά Χριστούγεννα η χαρά είναι παντοτινή.»

Αφού έψαλλαν όλοι, τα παιδιά και οι θεατές, το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον…», στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά από μία εικόνα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού και ο π. Βασίλειος από ένα αναμνηστικό, που τα έκαναν η κ. Ευφημία Ώττα με πολλούς βοηθούς.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.