Ἡ Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας πανηγύρισε τή μνήμη τοῦ νεοφανοῦς Ἁγίου Ἰακώβου Τσαλίκη.

Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, γιορτάστηκε, για πρώτη φορά φέτος στις 22 Νοεμβρίου 2018, η μνήμη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη εξ Ευβοίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν οι Ιερείς π. Βασίλειος Βασιλείου και π. Νέστορας Γκουρομίσιος και έψαλαν την αρτοκλασία.

Μετά την απόλυση του εσπερινού, ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου ομίλησε σχετικά με τον νεοφανή Άγιο Ιάκωβο, τονίζοντας ότι στην Εκκλησία μας υπάρχουν πάντοτε Άγιοι, οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας, αρκεί να έχουμε μάτια πνευματικά και καρδιά καθαρή, για να μπορέσουμε να τους αναγνωρίσουμε και να λάβουμε χάρη από τη χάρη τους. Ένας τέτοιος ήταν και ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, που μόνασε και ασκήθηκε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, και εκοιμήθη το Νοέμβριο του 1991.

Εξερχόμενοι οι πιστοί από το Ναό, πήραν από τον ευλογημένο άρτο και από μία εικόνα του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη πλαστικοποιημένη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερέα π. Βασίλειο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εορτάζουμε και τιμάμε όλους τους Οσίους της Εκκλησίας μας, κυρίως δε τους νεοφανείς Άγιο Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, την Αγία Σοφία της Κλεισούρας, τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη εξ Ευβοίας, τον Άγιο Αμφιλόχιο της Πάτμου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.