Πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος στη Σιάτιστα

Την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, εόρτασε πανηγυρικά τη μνήμη του Οσίου Νικάνορα του Θαυματουργού.

Την Δευτέρα, το βράδυ, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, που βρίσκεται στη είσοδο της πόλης. Τον Εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τους Ιερείς της Ενορίας τον προϊστάμενο της Ενορίας, πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βασιλείου και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νέστορα Γκουρομίσιο.

Στον θείο λόγο, που κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, που εόρτασε η Εκκλησία μας, αλλά και στον τιμώμενο Άγιο Νικάνορα. Μετά τελέσθηκε η αρτοκλασία και ακολούθησε η περιφορά της Αγίας εικόνος του Αγίου Νικάνορος στον χώρο του κοιμητηρίου και γύρω από τον Ιερό Ναό.

Τον Άγιο Νικάνορα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Καρακουλάκης Παναγιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την πόλη μας και την γύρω περιοχή, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικάνορα τον θαυματουργό.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία από τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο Βασιλείου, π. Νέστορα Γκουρομίσιο και τον π. Προκόπιο Διδίλη.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.